Περιβάλλον

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ πρωτοπορεί και πιστοποιείται για την εφαρμογή των αρχών κυκλικής οικονομίας / Απρίλιος 2021

Το 2021 η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ πιστοποιήθηκε, πρώτη στην Ελλάδα στον χώρο των τροφίμων από την εταιρεία EUROCERT με μία νέα, καινοτόμα πιστοποίηση για την εφαρμογή Κυκλικής Οικονομίας. Συγκεκριμένα, εξασφαλίσαμε την πιστοποίηση Zero Waste To Landfill (ZWTL-EU1) για τα εργοστάσια παραγωγής καταψυγμένων και φρέσκων λαχανικών μας που πιστοποιήθηκαν στις κατηγορίες Green και Gold, αντιστοίχως. Το πρότυπο, που εναρμονίζεται με τα αυστηρότερα εθνικά και ενωσιακά πρότυπα, απονέμεται για την υπεύθυνη διαχείριση των οργανικών και μη υπολειμμάτων της εταιρείας αλλά και για τον αποτελεσματικό σχεδιασμό δράσεων που προλαμβάνουν τη δημιουργία απορριμμάτων που καταλήγουν στους χώρους υγειονομικής ταφής.

 

Διαρκής μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος / Δεκέμβριος 2019

Φροντίζουμε το περιβάλλον και δείχνουμε έμπρακτα τον σεβασμό μας με επενδύσεις που συμβάλλουν στη βελτιστοποίηση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος. Κατά τη διάρκεια του 2019: -Μειώσαμε τις εκπομπές αερίων ρύπων CO2 από τις μεταφορές των προϊόντων μας κατά 8% σε σχέση με το 2018. -Προχωρήσαμε σε επενδύσεις ύψους €6.1εκ. με προτεραιότητα την καινοτομία και τον εκσυγχρονισμό του τεχνολογικού εξοπλισμού μας με σκοπό το βέλτιστο περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα. -Μειώσαμε την κατανάλωση diesel κατά 13% σε σχέση με το 2018.

Κοινωνία
Κοινωνικές δράσεις Μπάρμπα Στάθης

Και το 2020… «κάνουμε καλό!» / Δεκέμβριος 2020

Κατά τη διάρκεια του 2020, ενός έτους που η κοινωνία χρειάστηκε να αντιμετωπίσει πρωτόγνωρες συνθήκες, η εταιρεία ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ενίσχυσε σημαντικά το πρόγραμμα της δωρεάν διάθεσης τροφίμων «Κάνουμε καλό», προσφέροντας καταψυγμένα λαχανικά και προϊόντα ζύμης που ξεπέρασαν τους 70 τόνους ή αλλιώς τις 350.000 μερίδες φαγητού σε δεκάδες κοινωφελείς οργανισμούς όπως ενδεικτικά η Ένωση «Μαζί για το παιδί», το «Χαμόγελο του παιδιού», το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα και η «Κιβωτός του Κόσμου». Ταυτόχρονα, η καθημερινή διανομή φρέσκων σαλατών Μπάρμπα Στάθης σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς της Αττικής, όπως το Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, παρέμεινε σταθερή, συμβάλλοντας στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες που παρουσιάστηκαν λόγω της πανδημίας.

Συνεισφέρουμε στην αντιμετώπιση της πανδημίας / Απρίλιος 2020

Ουσιαστική ήταν η συμβολή της εταιρείας στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καθώς προχώρησε στη δωρεά 10 κλινών ΜΕΘ και 10 μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών παραμέτρων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ», που αποτέλεσε το νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη. Στο ίδιο πλαίσιο, η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ανέλαβε την πλήρη παροχή σίτισης των ηλικιωμένων του Γηροκομείου Αθηνών για δύο μήνες, προσφέροντας καθημερινά δύο μαγειρεμένα γεύματα πλήρως προσαρμοσμένα στις ανάγκες διαιτολογίου των ηλικιωμένων, ενίσχυσε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου Ξάνθης αλλά και το πρόγραμμα «Τραπέζι της Αγάπης».

50 ΧΡΟΝΙΑ, 50 ΤΟΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ! / Δεκέμβριος 2019

Κατά το 2019, η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, γιορτάζοντας τη συμπλήρωση 50 ετών λειτουργίας, ανέπτυξε το πρόγραμμα "50 χρόνια, 50 τόνοι που κάνουν καλό" και ενίσχυσε το έργο φιλανθρωπικών οργανισμών, τοπικών φορέων και κοινωνικών παντοπωλείων με 252.456 μερίδες φαγητού και σαλατών.

 

Οι άνθρωποί μας

Προκήρυξη υποτροφίας προπτυχιακών σπουδών / Ιούλιος 2020

Κατά τη διάρκεια του 2020, η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ προχώρησε στην προκήρυξη μίας διετούς υποτροφίας προπτυχιακού προγράμματος για τα παιδιά των συνεργαζόμενων με την εταιρεία συμβολαιακών παραγωγών, σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή . Η υπότροφος διανύει, κατά το 2020, το πρώτο έτος σπουδών της στο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Ολοκλήρωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων παραγωγών ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ/ Σεπτέμβριος 2019-Φεβρουάριος 2020

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ λειτουργώντας με προσήλωση στην άριστη ποιότητα & τη μέγιστη ασφάλεια των προϊόντων της, δίνει έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη & καλλιεργεί τα λαχανικά της κάτω από πλήρως ελεγχόμενες συνθήκες με σεβασμό στον παραγωγό, στον καταναλωτή, στο περιβάλλον & στην κοινωνία. Με αυτήν την αρχή ως βάση, η εταιρεία υλοποίησε έναν κύκλο εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τους συνεργάτες παραγωγούς της, σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Στο πρόγραμμα συνολικής διάρκειας 110 ωρών εκπαιδεύθηκαν περισσότεροι από 100 παραγωγοί πάνω σε θέματα διαχείρισης φυσικών πόρων & φυτοπροστασίας. Πέραν των αυστηρά γνωσιακών κεκτημένων του εκπαιδευτικού κύκλου & της σημασίας του ως προς την αειφορία και την υγεία των παραγωγών αλλά και των καταναλωτών της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, η εταιρεία κατάφερε και έμπρακτα να αναδείξει το ενδιαφέρον της για τους συνεργάτες παραγωγούς της διασφαλίζοντας την υγεία και την ασφάλειά τους, την άρτια εκπαίδευσή και τη σύγχρονη ενημέρωσή τους, καθώς και την ανάδειξή τους σε πρεσβευτές των αρχών της Ολοκληρωμένης Αγροτικής Διαχείρισης.